W zimowy, śnieżny dzień do klasy 2a i 3a przybył Elf ze swoim pomocnikiem. Z ogromną dokładnością opowiedział dzieciom ciekawostki dotyczące ulubionego przysmaku dzieci - czekoladą. Następnie dzieci przystąpiły do samodzielnego wykonania ozdobnych tabliczek belgijskiej mlecznej czekolady. Płynną czekoladową masę młodzi adepci sztuki kulinarnej umieścili w plastikowych foremkach w kształcie choinki, a następnie udekorowali ją rozmaitymi wielobarwnymi dodatkami, takimi jak ciasteczka, lentilki, prażony ryż i wiórki kokosowe. W trakcie gdy foremki z czekoladą zostały schowane w mikołajkowej lodówce do zastygnięcia, uczniowie razem z Elfem i pomocnikiem śpiewali kolędy i pastorałki. Następnie nadszedł czas na zapakowanie czekoladowych choinek w przezroczyste folie i przewiązanie kolorowymi wstążeczkami. W ten sposób powstały prawdziwe arcydzieła sztuki cukierniczej! Podczas warsztatów na uczniów czekała również nie lada atrakcja – spływająca aksamitnymi czekoladowymi strumieniami fontanna, w której mogli oni zanurzyć rurki waflowe, nadziane na patyczki pianki cukrowe i chrupki kukurydziane, by następnie delektować się ich smakiem w czekoladowej polewie.
"Są takie szkoły, które Uczniowie wspominają z sentymentem,
bo czuli się ważni, dobrzy i zdolni..."
87-800 Włocławek
ul. Wieniecka 46